Praktische zaken

Omgeving

Ik werk vanuit mijn huis, waarbij de kinderen gebruik maken van een royale huiskamer. Daar spelen ze en eten en drinken we. Daar kunnen ze dansen, springen en kruipen.

Let op! Speelgoed is er genoeg. Dat wordt regelmatig schoongemaakt. Het is dus niet nodig om speelgoed van huis mee te geven. Meestal willen kinderen dat speelgoed niet delen en kan iets onnodig stuk gaan.

In het huis heb ik een eigen ruimte voor de kinderen om ’s middags te slapen en voor de allerkleinste is dat een eigen kamer.

Tevens maken we (bijna elke dag) gebruik van mijn afgesloten tuin, waar we kunstgras hebben zodat ze lekker het hele jaar kunnen ravotten. Ook gaan we met regelmaat met de bolderkar naar buiten, waar we gebruik maken van de faciliteiten in de omgeving zoals een leuke speeltuin.

Bij Pasop Oppas kunnen kinderen in de eerste 4 levensjaren groter worden in een veilige vertrouwde gezinssituatie, onder professionele begeleiding en speelkameraadjes.

  • Elk jaar wordt mijn huis door twee bureaus d.m.v. een risico inventarisatie (RI) aan een grondige inspectie onderworpen. Ook komt de GGD steekproefsgewijs regelmatig een inspectie doen.

Zodoende kunnen wij de veiligheid optimaal blijven garanderen.

  • Het huis is antiallergisch ingericht, er zijn geen grote huisdieren aanwezig, zoals een kat of hond.

 

Filosofie:

Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een veilige omgeving, met veel plezier.

Als u kiest voor gastouder opvang, dan kiest u voor een opvang die het dichtst bij een gezinssituatie staat. Dat vind ik belangrijk om na te streven. Ook is het leuk om te zien dat de kinderen kunnen spelen met een klein groepje leeftijdgenootjes.

Er is rust en regelmaat. Ik ben duidelijk en consequent. Ik zal de kinderen uitdagen daar waar het kan, doormiddel van spelletjes en puzzels, door voor te lezen en te knutselen.

Ik houd wekelijks een schriftje bij om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Ook krijgt u maandelijks over de mail een overzichtje van wat we met z’n allen hebben beleefd.

In verband met privacy redenen zal ik op het internet geen foto’s van uw kind plaatsen. Wel is er een Facebook site, waar foto’s en activiteiten te bezichtigen zijn, nogmaals zonder uw kinderen herkenbaar in beeld.

 

 

 

Dagindeling:

7.30 uur er druppelen al een paar kindjes binnen en gaan we lekker spelen.

9.00 uur gaan we wat drinken en eten we een koekje en wordt er een filmpje gekeken.

9.30 uur verhaaltjes tijd of speel/ knutsel tijd of buitenspeeltijd.

11.30 uur gaan we broodjes eten

12.00 uur dan gaan de meeste kindjes lekker slapen en andere spelen.

15.00 uur fruit eten met ze allen en wat drinken.

15.20 uur kan er lekker vrij gespeeld worden, soms nog buitenspelen of gaan we knutselen.

16.45 uur lekker even een spelletje/ boekje of een filmpje tot de papa’s en mama’s komen.

 

 

Verzorging:

U neemt zelf mee:

*eigen luiers.

*Voeding, zodat u weet dat uw kindje eet wat hij/zij nodig heeft.

 

Voor de allerkleinste de flesvoeding meegeven.

Voor de wat oudere kindjes kunt u een broodje meegeven en wat fruit voor in de middag.

U weet wat u kindje lekker vindt en wat hij of zij mag hebben.

We eten met z’n allen aan tafel of in een kinderstoel en daar maken we een leuk ritueel van.

We bekijken wat alle kindjes op hun broodje hebben en we zingen een liedje.

 

Ik regel voor uw kindje:

 

*drinken

*een koekje

*luierdoekjes

*zonnebrand crème van een goed merk met een hoge factor.

 

Als het nodig is vanwege een allergie of een andere behoefte, kunt u altijd uw eigen spullen in de tas meegeven. Natuurlijk bent u daar vrij in.

Ook zal ik, vanwege mijn ruime ervaring, aangeven wanneer ik denk dat er voor uw kindje een ander product aan te raden is.

 

Verzekering:

Pasop Oppas heeft een extra WA verzekering afgesloten. Tevens hebben sommige gastouderbureaus een aanvullende WA-verzekering, zie voorwaarden gastouder bureau. Opgroeien gaat echter met vallen en opstaan en kleine ongelukjes zijn hierbij niet uit te sluiten. Vraagouders mogen verwachten dat Pasopoppas de kinderen de maximale verzorging en aandacht geeft om het kind optimaal te beschermen. Daarom wordt ook met de vraagouders jaarlijks de risico inventarisatielijst ingevuld en ondertekend.

Pasop oppas is niet aansprakelijk indien onverhoopt toch iets gebeurt, tenzij er sprake is van nalatigheid.